Khamis, 27 November 2008

FORWARD REVERSE MOTOR AUTO-CUT-OFF

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Sebut sajer pasal litar Forward Reverse Auto-Cut-Off macam-macam saya dapat bayangkan kegunaannya. Mungkin anda dah dapat idea untuk menggunakan litar ini didalam projek anda. Kebiasaannya litar ini digunakan untuk membuat projek Pagar Automatik, Ampaian Elektronik dan sebagainya.



Fungsi litar ini ialah untuk mengawal motor kekiri dan kekanan atau kedepan dan kebelakang. Kelebihan litar ini kalau dibandingkan dengan litar yang ada dipasaran ialah kita boleh set untuk mematikan motor secara automatik.

[Contact Us]   [HOME]   [Detail]

51 comments:

seniman eletronik berkata...

buleh tak litar ini dikontrol oleh maner maner transmitter

adminpro berkata...

Litar ni memang boleh dikawal oleh mana2 transmitter...

alib berkata...

salam.... saye kene wat final projek.. masalahnya sy xda idia nak wat ape.... tp sy cadang naak wat projek ni.... bleh x bg penerangan ttg projek ni berkaitan peng operasian dan semua sekeamtik bg membuat projek ini.... email sy (arelibers_89@yahoo.com.my)

Ahmad berkata...

pada punca masukan, signal/com/signal from sensor nak sambung ke mana? ada litar lain ke?

Tanpa Nama berkata...

bro..bole bagi no contact ko x ?
aku nak wat projek pakai litar ni ..
tp xbrapa paham..
email kat gerhanaskacinta_911@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

leh x ko bgi spesifikasi komponen kt litar 2..aku nk final projek t tlong send kt (saifulanuar@yahoo.com)

Tanpa Nama berkata...

salam... bro sye buat projek m'ggunakan litar ni... tp sye x brape phm tentang konsep litar ni... boleh emel kn diagram litar ni dan konsep die.. Fever_roshe@yahoo.com
Tq..

Tanpa Nama berkata...

salam bro..saya buat projek whiteboard automatic erase..mgunakan litar forward reverse..tp sy x berapa pasti samada harus mgunakan pLc atau pic..lg 1,boleh x bro cadangkn komponen apa yg harus sy gunakan lg.. kalo bro mau tlg,send kat email sy yer.. mr_loloq3036@yahoo.com.. tQ bro...

yusri berkata...

salam, skrg ni saya tgh buntu n ragu2 nk buat litar skematik.. blh bg cadangan atau pendapat atau bgi terus je litar skematik kepada saya.. saya skrg ni nk buat mesin penghiris ubi yang menggunakan PLC.. masalah sy skrg nk buat litar dimana semua dikawal oleh PLC iaitu motor penolak ubi, motor menggerakkan pisau n motor kawal kelajuan pisau bergerak... bg cadangan skali ngan nk mgunakan motor ape.. blh..

yusri berkata...

salam, skrg ni saya tgh buntu n ragu2 nk buat litar skematik.. blh bg cadangan atau pendapat atau bgi terus je litar skematik kepada saya.. saya skrg ni nk buat mesin penghiris ubi yang menggunakan PLC.. masalah sy skrg nk buat litar dimana semua dikawal oleh PLC iaitu motor penolak ubi, motor menggerakkan pisau n motor kawal kelajuan pisau bergerak... bg cadangan skali ngan nk mgunakan motor ape, PLC model ape..post ke..sikie_yus88@yahoo.com..

Tanpa Nama berkata...

kalo buat ne litar....trus dapat kawal tu motor....??mcm tu ka bro...???tq

mukfa88 berkata...

Salam...
Sy berminat dengan projek ini..
Boleh email kn Circuit diagram & Schematic Diagram ke email

loud_state88@yahoo.com


Urgent running for proposal..

TQ... :D

suhailizain berkata...

salam..
der..ble sy mintak list komponen and boleh emel kn diagram litar ni dan konsep die..
dan jugak bagaimana nak sambungkan pada motor dan nak ejas kelajuan motor..
trimas..!!

Tanpa Nama berkata...

salam....saya berminat dgn projek ini...tlg bg explanation dgn detail ..please email me at chewanrusydi@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

buleh tolong terangan kn pengunaan nye dan boleh berikan skematik diagram die?

email-(notorious_bushido@yahoo.com)

humairah berkata...

salam....
jst nak tanya litar ni tuk ac or dc motor?

Tanpa Nama berkata...

kat mana sy boleh dapat litar skematik n bahannya?..... pls send to me at mohdrohimi@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

salam...sy berminat dengan projek ni.. bleh tak tolong hantarkan circuit diagram dan schematik diagram projek nie.. dan boleh tolong bagi penerangan tentang projek ni berkaitan pengoperasian dan skematik bagi membuat projek nie?? thanx..
email sy..
(suriati_shukeran@yahoo.com)

cahayapemberian berkata...

salam...sye tgh buat prjek akhir thun ttg pemadam papan putih automatik. bleh x, saudara bg detail ttg projek ni dgn lebih jelas...(atie014@yahoo.com)
urgent ni.

tq..:)

Tanpa Nama berkata...

projek saya menggunakan kawalan motor.......bleh hantar litar untuk kawalan motor...hazriazuansan@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

sejahtera...blh tolg bgi litar forward reverse nie x,beserta dengan komponennya sekali.kalau blh tlg hntarkan ke email zull13@hotmail.com...tQ

Tanpa Nama berkata...

salam......

Boleh email kn Circuit diagram & Schematic Diagram ke email

muhammadfaizal59@yahoo.com.my


Urgent running for proposal..

TQ... :D

Tanpa Nama berkata...

salam...saya kene wat final project ni...tpi sya kene wat final project berasaskan robot...tpi saya xda idea ape yng hndak sya wat..boleh kasi sedikit idea tak??(dngr_fish@yahoo.com)pertolongan anda amat saya perlukan..

alis :) berkata...

bro bleh bagi nombor atau emelkan kan kay mohdcapek@yahoo.com tentang litar ni dan kompenen yang digunakan untuk litar ni plese.. tuk projek final

alis :) berkata...

tolong emelkan saya mklmat lgi lanjut tntang litar ini dan kompenen yang digunakan plse..klau encik xbratan mntak nmbor skli ye mohdcapek@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam...sy berminat dengan projek ni.. bleh tolong hantarkan circuit diagram dan schematik diagram projek nie..email sy (shahirshz@yahoo.com)

Tanpa Nama berkata...

salam.. nak minta tolong beri maklumat mengenai smart dustbin dekat saya boleh.. nak buat final project saya la.. minta tolong ye...


bekham_guy91@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam...bleh tlg bagi litar skematik?sy kna wat final projek uitm...tlg email kt rider_itachi91@yahoo.com

kyle berkata...

bro i need litar skematik n komponen untuk litar ni..
coz salah satu litar untuk projek akhir sya guna yg ni...
please email kat kylebo1990@gmail.com..
tq..

~cMa_yEen~ berkata...

saya tercari2 litar ni, skg bru jumpa, bley x emailkan kt saya penerangan pasal litar ni, litar skematik n suma la..tima kasih ye..email: cma_caprion91@yahoo.com.my

Tanpa Nama berkata...

saya tercari2 litar ni, skg bru jumpa, bley x emailkan kt saya penerangan pasal litar ni, litar skematik je.. nak digunakan esok untuk penerangan.. tlg email scptnye yg mgkin.. pls....
email: farza_eyda@yahoo.com.my

Tanpa Nama berkata...

naleassalammualaikum, saya berminat projek ini... bole x saya mengetahui litar ni... secepat mungkin kalau boleh... terima kasih banyak..

email saya jo_azykk@yahoo.com

haziq

Mohd Ridzuan berkata...

Saya Mohd Ridzuan dari Perak..
Saya juga berminat dgn projek nie, boleh tak email pada saya detail serta litarnya pada saya....
email-riz_6901@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

boleh tak bgi rajah skematik untuk litar ni..harap dpt membantu wan.asima@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam...berminat ngn litar ni...boleh x emelkan cmne nk hasilkan litar ni

hellcrooked_4879@yahoo.com

iqmal berkata...

salam...projek akhir saya menggunakn litar ini...boleh x emelkan cmne nk hasilkan litar ni..

tq..

myr10berbaloi@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum, final year project saya menggunakan litar "forward reverse motor auto cut-off (automatic gate)" ni. Can i get details about this project? List item that needed perhaps? Thank you. crescentfiz@live.com

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum, final year project saya menggunakan litar "forward reverse motor auto cut-off (automatic gate)" ni. Can i get details about this project? List item that needed perhaps? Thank you. crescentfiz@live.com

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum, final year project saya menggunakan litar "forward reverse motor auto cut-off (automatic gate)" ni. Can i get details about this project? List item that needed perhaps? Thank you. crescentfiz@live.com

Azfa berkata...

Assalamualaikum.
saya nak tahu lebih lnjut mengenai litar ini.
klu boleh sy nak tahu list komponen yang digunakan berserta litar skematik & circuit diagram sekali.
email : lollypopienkie@gmail.com

Wasli berkata...

Boleh tak e-mailkan litar Forward reverse Motor Auto Cut Off dengan lebih detail kat saya? Sebab saya perlukan litar ini untuk Projek saya. TQ. E-mail saya waslibarkatullah@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

saya nak tahu tentang litar ini secara detail..email kat sya,,,aiye66@yahoo.com...

Tanpa Nama berkata...

salam..saya berminat dengan litar forward reverse motor auto cut off.. kalau boleh sy na litar skematik sahaja untuk dikaji dan dijadikan bahan projek sy..trima kasih..
mal_parkway92@rocketmail.com

kiranvarma-npeducations berkata...

Realy interesting project!

Tanpa Nama berkata...

salam...sy kna buat FYP mengggunakan litar nie...tp cri skematik dy x jumpa...mnta tolong bg skematik dan juga terangkan dy pnya konsep skali boleh x??..afaiz_yusof@yahoo.com..bole bg no contact skali x..tq..

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum .. boleh emailkan saya list component dan schematic litar ini ... saya perlu gunakan litar ini dalam projek saya .. ini email saya (smileradh_ccs440@yahoo.com)

zal berkata...

salam...sy berminat dengan projek ni.. bleh tak tolong hantarkan circuit diagram dan schematik diagram projek nie.. dan boleh tolong bagi penerangan tentang projek ni berkaitan pengoperasian dan skematik bagi membuat projek nie?? terima kasih email sy..
(zal_hazmi@ymail.com)

Tanpa Nama berkata...

salam..boleh emailkan saya list component dan schematic litar ini..sbb sy tiada idea tntg projek ini..email zilzilin@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

Salam boleh tak bagi list component untuk gerakkan motor ni je. email di nliyanaahmad@gmail.com

ariff berkata...

assalammualaikum ..en. boleh x en. bagi bagi penerangan tentang projek ni berkaitan pengoperasian dan semua sekeamtik bg membuat projek ini kepada saya di e-mail saya = (ariff_azhar@rocketmail.com)

Tanpa Nama berkata...

Salam...
Sy berminat dengan projek ini..
Boleh email kn Circuit diagram & Schematic Diagram ke email

shahrul752001@gmail.com

urgent...tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Terdapat ralat dalam alat ini

Featured