Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khamis, 7 Julai 2011

FYPP-22 SMART LETTER BOX INDICATOR

Untuk post PROJEK ELEKTRONIK pada kali ini saya ada menghasilkan SMART LETTER BOX INDICATOR. Idea ini tercetus setelah melihat banyak berita dari media cetak dan media elektronik yang memaparkan banyak kes pencerobohan peti surat dimana surat tidak sampai kepada penerima dan sebagainya. Kes-kes tersebut kian meningkat akibat dari kelemahan sistem yang sedia ada.

Projek ini merupakan satu projek yang menggunakan sistem penghantaran data melalui (Transmitter dan Receiver) ke LCD Display. Dengan menggunakan sistem penghantaran data, (Transmitter dan Receiver) digunakan sebagai medium penghantaran dimana isyarat boleh dihantar dengan cepat sekaligus memberi isyarat kepada pengguna tentang kehadiran surat dipeti. Oleh yang demikian masalah kelewatan surat atau dokumen dapat diatasi.

Kelebihan projek ini ialah pengguna tidak perlu memeriksa peti surat hanya melihat pada display yang akan memaparkan maklumat apabila surat dimasukkan (Contohnya: ROOM 13, You got letters). Input dan output projek ini telah diprogramkan menggunakan PIC16F873.

Flow Project;

Sensor ---------->> Transmitter----------->>Receiver---------->>Microcontroller(PIC)-------->>Display

58 comments:

nanae berkata...

bleh tak email kan saya detail psl projek nie kat nanae_girl91@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

salam.. saya berminat dengan projek ni... boleh bg detail mengenai projek ni.. black_death9156@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

dharap dpt emailkn saya detail projek ni k clumsykingc@yahoo.com

Arisha =D berkata...

saya berminat dgn projek ini...sila email kn detail mengenai projek ini...
nknisa1311@yahoo.com
trime kasih..

Tanpa Nama berkata...

bleh tak email kan detail psl prjek ni kat sy...? sy bminat la dng prjek ni...

crowzero_125@yahoo.com

DEN09/11 berkata...

mmg minat projek ni leh email aq caranya...kayrul_den@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

mmg minat projek ni leh email aq caranya...kayrul_den@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

hmmmmm..nak cubelh..email kt sy jgak bro..

afiq_aka_fieq@yahoo.com

S.E.E.D II berkata...

salam...saya berminat ngn projek ni..
blh x bg detail psl projek ni...
email saya ;
royalkingknight@yahoo.com

:)

Tanpa Nama berkata...

bleh x email kn lbih detail ttg project ni pleaseeeeeeeeeee...
aten91_rokers@yahoo.com
trime kaseh...

Tanpa Nama berkata...

ASSALAMUALAIKUM. BRO, BOLEH X EMAILKAN DETAIL TENTANG PROJEK NIE,...SERTA LITAR NYA DAN FUNGSI. IMIEY_HUHA@YAHOO.COM..PLEASEEEEEEEEEEE...HMM

Tanpa Nama berkata...

boleh x sent pd saya detail ttg projek ni??
nazura55@yahoo.com

LuahanAtyKu.. berkata...

assalammualaikum....boleh tlg email an saya report lengkap projek nie...x pun sal detail2 dye...sy berminat sgt...terima kasih..ni email saya blue_rose1779@yahoo.com

hairil berkata...

salam saudara, boleh x emailkan full details psal projek nie... jasa anda matlah dihargai... ni email sy erilthereds@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

Salam..blh bagi detail dan kos untk projek ini.tq. email syiera06_87@yahoo.com

Ameerul berkata...

Smart project! Boleh email kan details about this project pls..ameerul_7@yahoo.com

amirul berkata...

kpada anda semua..bleh ta tlong sy berikan idea 1 projek bru..sy pelajar akhir semaster ad pape ulasan imel kt peace.mirul@yahoo.com terima kasih

areshafis berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

boleh emailkan kepada saya juga plezzzz
shahalfisol@gmail.com

che wan mohd fahmi hakim berkata...

boleh x email kn detail berkaitan project ni..fahmi_puaka@yahoo.com..
tq

Tanpa Nama berkata...

salam.. saya berminat dengan projek ni... boleh bg detail mengenai projek ni..mohdzakriaamirulqayum@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

assalammualaikum....saya sgt brminat dgn projek ini...boleh tlg email kan saya report lengkap projek nie..TQ

siraf_oced8@yahoo.com

shuadah berkata...

zsalam..saye berminat dengan projek ini..boley tlong email kan proposal n litar2 yang digunekan.. nie email saye norshuadahbazid@yahoo.com

sunshine berkata...

salam saya berminat dengan projek ini boleh bg detail tentang projek ini? xamzx_pz@yahoo.com

sunshine berkata...

salam saya berminat dengan projek ini boleh bg detail tentang projek ini? xamzx_pz@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

can i have the detail of this project? email me at nurfarhana.khalid@gmail.com

Nur Afrina berkata...

salam~ boleh email dekat saya detail untuk projek ini? :)

lovendure92@gmail.com

terima kasih :D

Tanpa Nama berkata...

salam saya berminat dengan projek ini boleh bg detail tentang projek ini? helmi_mastermind@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

email kan saya detail project..nak buat review..xtream_wanz@yahoo.com..ty

Tanpa Nama berkata...

salam ..sy berminat dengan projek ini boleh x bg detail tentang projek ini..kalau boleh serta litar dan fungsi terima kasih....near_0917@yahoo.com.my

cheenta myra berkata...

bleh x emailkan dkt sana project ini...nuramirahj@yahoo.com

cheenta myra berkata...

bleh x emailkan sya detail psl projek ini...nuramirahj@yahoo.com

cheenta myra berkata...

bleh x emailkan sya detail psl projek ini dkt nuramirahj@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

saya buat projek lain tapi konsep lebih kurang sama boleh bagi saya detail projek ni..tenkiu..email bleeding_dragon92@yahoo.com

Adib Kamaruddin berkata...

saya berminat dgn projek ini...sila email kn detail mengenai projek ini..boleh tak?..sy mnggunakan gsm modem sebagai komponen tambahan..harap admin dapat membantu sy..trima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

bole tak email kan bnde pada sy dgn lebih detail lagi
sya berminat dengan projek saudara ini... Email:kamarulnishahwong_93@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum.....Projek yg ditunjukkan menarik mnat sy...bleh x terangkan lebih detail fungsi projek ini,litar skematik dan komponen...harap awk bleh bantu sbb sy nak wat untuk final projek...sy da buntu smua idea sy kena reject...nnti email kan dekat email sy akram8_clown@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

selamat pagi.. saya berminat tentang projek nih.. saya nak minta izin dan kerjasama dr admin.. saya nak buat tentang literature review. saya dah cari kat semua laman web tapi x jumpa.. sila email saya arekims@yahoo.com

Tanpa Nama berkata...

Salam..boleh tak tolong emailkan detail projek smart letter box indicator ini...please emailkan di kazuhazi9384@yahoo.com..terima kasih

Tanpa Nama berkata...

salam...bole x emailkan detail projek ini...saya sangat mmerlukan...tolong emailkan di lunaliyana48@yahoo.com...terima kasih..

Mohamed Farid berkata...

salam..projek sngt menarik dan kretif..sy amat brminat utk wt projek ini..mohon share maklumat tntang projek ini trmasuk la schematic diagram,component diperlukan serta programing klau ad..tq

email ke : aredtzm91@gmail.com

rauf saputra berkata...

boleh tolong emailkan data2 projek ni secepat yang mungkin...saya minat dgn projek ni...simple je cara buat...tdk payah keluar duit beratus2...

emailkan ke : dhilvindellz@yahoo.com

mohdshafiq mihat berkata...

saya berminat dgn projek ini...sila email kn detail mengenai projek ini...
fiqeclat89@gmail.com
trime kasih..

mohdshafiq mihat berkata...

saya berminat dgn projek ini...sila email kn detail mengenai projek ini...
fiqeclat89@gmail.com
trime kasih..

crow zero berkata...

Saya berminat mengenai projek ini tolong emailkan detail projek ini pada saya
afiqnasa@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

salam.saya sangat berminat dgn projek ini..leh x saya nak thu cara untuk mendapatkn proposal..emailkan di meera_yulks@yahoo.com tq

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum.. boleh tak emelkan detail projek ni ke aishahzuhairie@gmail.com
tq

Muhammad Ilmi berkata...

sy berminat dgn projek ini. boleh email kepada sy zhoss94@gmail.com

MUHAMMAD AMIN berkata...

salam minta email kan proposal kepada saya di amindtk@gmail.com

nurul athirah berkata...

Assalamualaikum.. mohon jasa baik admin utk emailkan details projek ini kepada sya.. nurulathirahishak@gmail.com..

nurul athirah berkata...

Assalamualaikum.. mohon jasa baik admin utk emailkan details projek ini kepada sya.. nurulathirahishak@gmail.com..

nurul athirah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nurul athirah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nurul athirah berkata...

Assalamualaikum.. mohon jasa baik admin utk emailkan details projek ini kepada sya.. nurulathirahishak@gmail.com..

shila azmi berkata...

boleh x email maklumat projek nie.. sy pelajar politeknik seberang perai semester 5..sy nk buat tjuk nie sbgai projek akhir.. nie email sy Shilaazmi122@gmail.com
secepat mungkin tw..sekali litar, semua la

Hafiz Aman berkata...

boleh x email maklumat projek nie.. sy pelajar politeknik seberang perai semester 5..sy nk buat tjuk nie sbgai projek akhir.. nie email sy hafizaman55@gmail.com

Amirul Amirul Ikmal berkata...

Asalam saya berminat dgn project ini... Boleh saya tahu secara detail... Amirulandroid96@gmail.com

Unknown berkata...

hye...boleh x kongsikan maklumat projek nie ..sy pelajar politeknik ibrahim sultan..nie email sy.. aizat.d2c@gmail.com
aizatgotze97@gmail.com